Yerby marki Mate Green zaspokoją nawet najbardziej wybredne podniebienia. Czysty, organiczny susz ostrokrzewu wraz z całymi kawałkami suszonych owoców oraz z ziołami oddziałującymi na ciało i umysł, to prawdziwa rozkosz smakowa i wizualna. A przede wszystkim – to porządna porcja zdrowia i energii!
KALEJDOSKOP SMAKÓW MATE GREEN
Wśród klasycznych rodzajów organicznej Mate Green, znajdziesz także nietuzinkowy wachlarz rozmaitych smaków i aromatów. Z naszą yerbą nikt nie będzie się nudził! Oferujemy produkt zarówno klasy zielarskiej – fitoterapeutycznej, z dodatkiem ziół oddziałujących na określone obszary organizmu, jak i interesujące smakowo wariacje z owocami i olejkami eterycznymi.
TAJEMNICA MATE GREEN
Prawdziwym sekretem naszej yerba mate jest jednak nie tyle umiejętność kompozycji zielarskich, a sam susz ostrokrzewu. Pochodzi on z plantacji na południu Brazylii – Laranjeiras, gdzie rośliny są uprawiane bez żadnych ingerencji, rosną praktycznie na dziko i nie mają kontaktu z nawozami i szkodliwymi środkami ochrony. Natomiast w trakcie przetwarzania i konfekcji, dbamy o brak alergenów na terenie zakładu. Susz Mate Green jest świeży i niedymiony. Zawiera maksymalne stężenie związków czynnych, w tym antyoksydantów, których według badań ma więcej niż zielona herbata! Wśród naszych yerb można zatem dostać czysty, 100% susz Mate Green o dużych, zielonych listkach i pełnym zdrowia aromacie – wprost z rozpalonej słońcem i obmytej tropikalnym deszczem Brazylii.
KOMPOZYCJE SMAKOWE
Jeśli jednak pragniesz skosztować yerby Mate Green z dodatkiem przemyślnie dobranych ziół, owoców i olejków – gwarantujemy satysfakcję i uśmiech na twarzy! Mamy od tego specjalistów z zakresu fitoterapii (ziołolecznictwa) oraz dietetyki. Korzystamy z wiedzy dotyczącej zdrowia człowieka w zależności od wykonywanej pracy czy gustu. Tworzymy więc mieszanki yerby na lepszą koncentrację, dla wzmocnienia treningu, jak i relaksu po nim, na diety odchudzające, na sezon jesienno-zimowy czy na letnie orzeźwienie. Warto wiedzieć, że w opakowaniach smakowych wersji Mate Green można znaleźć mieszanki roślin i owoców egzotycznych, które nadają całości nut wprost z gorących krajów Ameryki Południowej czy Dalekiego Wschodu. Są to choćby yerby z cytrusami takimi, jak pomarańcze, pomelo, cytryny, idealnymi do przyrządzenia yerby na zimno – terere. Bardzo często czerpiemy także z polskich zielarskich tradycji. Mate Green wspaniale komponuje się z leśnymi owocami, rześkim zapachem mięty czy z innymi ziołami i kwiatami, które można spotkać w Polsce. Tego typu yerby z powodzeniem można pić na ciepło, jak i na zimno. Dla miłośników mocnych aromatów kawowo-czekoladowych posiadamy także wersję Mate Green Toasted, której listki są prażone, aby wydobyć z nich głęboki posmak, świetny do zrobienia na ich bazie mate de leche.















